Hart voor Den Haag wil Maakhaven inruilen voor stadspark

Maakhaven
Maakhaven
DEN HAAG - Het ateliercomplex Maakhaven aan de Laakhaven zou moeten verdwijnen om plaats te maken voor een stadspark. Volgens Hart voor Den Haag is het gebouw een belemmering om levendigheid, straatleven en groenbeleving tot ontwikkeling te laten komen. 'Geef de bewoners groen en verwijder dit niet functionerende gebouw', stelt raadslid Constant Martini.
Martini, zelf ook bewoner in Laakhaven, pleit ervoor dat er een stadspark op de plek komt om de leefbaarheid te vergroten. 'We moeten de vele nieuwe bewoners in dit gebied ook een groenbeleving geven en dat kan heel prima op de Maakhaven-locatie.' Maakhaven bestaat sinds 2001 en is een ateliercomplex in eigen beheer. Het raadslid vindt echter dat het pand niet past bij de nieuwe woonwijk, dat zegt hij te zien bij het uitlaten van zijn hond in het gebied.
Volgens Martini voegt het gebouw, een atelierscomplex met een netwerk van kunstenaars, ontwerpers & ambachtslieden, niets toe aan het gebied. 'Maakhaven ligt er als een rotte betonnen kolos bij', zo valt op te maken uit de schriftelijke vragen van de partij. 'Er is al weinig straatleven en het gebied beantwoordt nauwelijks aan de uitgangspunten die vanaf 2014 zijn gehanteerd. Maakhaven ligt er als een rotte betonnen kolos bij. Voegt werkelijk niets toe aan het gebied, eerder het tegendeel.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!