Onderwijs en opvang voor 70 kinderen bij Diamant Oekraïneschool in Mariahoeve

© Diamant Oekraïneschool
DEN HAAG - In Mariahoeve is maandag de Diamant Oekraïneschool geopend. Op de locatie wordt er onderwijs en opvang geboden aan 70 Oekraïense kinderen. Dat is tot stand gekomen nadat basisschool De Vuurvlinder aan het Diamanthorst veel Oekraïense kinderen van alle leeftijden aangemeld kreeg. Onderwijswethouder Hilbert Bredemeijer (CDA) opende de nieuwe school.
In de nieuwe, tijdelijke school in stadsdeel Haagse Hout wordt samengewerkt door basisschool De Vuurvlinder (Lucas Onderwijs), 2Vlinders (Kinderopvang 2Samen) en peuterleerplek ‘t Vlindertje (JongLeren). De organisaties zullen volgend jaar als 'Kindcentrum Diamant' samen verhuizen naar een nieuwbouwlocatie.
Door de samenwerking kunnen kinderen in de leeftijd van 2 tot 13 jaar oud worden opgevangen in de Oekraïneschool. Er is een team aanwezig wat bestaat uit Oekraïense en Nederlandse leerkrachten en ondersteuners. Daarnaast geven vrijwilligers van de British School er Engelse les.

Buitenschoolse opvang

Gezondheid, talent, taal en veiligheid zijn speerpunten voor de school. Daarbij is er veel aandacht voor welbevinden, bewegen, sport, talentontwikkeling en ouderbetrokkenheid. Omdat er op dit moment nog geen sprake is van een officiële kinderopvang wordt dit bekostigd door de organisaties zelf. Er wordt nog gekeken of het mogelijk is om ook buitenschoolse opvang aan te bieden.
Het opzetten van de Oekraïneschool is onder meer mogelijk geworden door donaties van Fonds 1818, het Jeugd Educatie Fonds, Stichting Brede Buurtschool en de British School.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!