Rector Wateringse Veld College wordt wethouder in Westland

Wateringse Veld College
Wateringse Veld College © Google Maps
DEN HAAG - Anko Goudswaard, de rector van het Wateringse Veld College (WVC), vertrekt bij de school om wethouder in Westland te worden. Goudswaard was sinds maart van dit jaar actief op de school van Lucas Onderwijs.
De school werd onderdeel van Lucas Onderwijs nadat de scholen in Zuidwest fuseerden met de koepelorganisatie. Begin maart zei Goudswaard nog met enthousiasme uit te kijken naar zijn start bij het WVC. Goudswaard maakte onlangs de overstap naar het WVC om 'een verbeterslag te realiseren en samen verder te bouwen aan een mooie, succesvolle school. Graag ga ik deze uitdaging aan'.
Bij de lokale omroep in Westland, WOS, zegt Goudswaard zich richting het team op de school 'best wel bezwaard te voelen' dat hij zo snel de overstap maakt. 'Aan de andere kant kwam de unieke kans voorbij, voor mij, om aan de slag te gaan met de portefeuilles die mij aan het hart gaan: onderwijs, sport en personeel. En na lang nadenken heb ik toch besloten om deze mooie kans te pakken', zegt hij tegen de WOS.

Wethouder Onderwijs en Sport

Voor hij in Den Haag aan de slag ging was hij directeur ISW Gasthuislaan & ISW Sweelincklaan. Nu wordt Goudswaard wethouder Onderwijs en Sport namens de partij Gemeentebelang Westland. Naar verwachting wordt hij daar op dinsdag 24 mei benoemd.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!