Twee hennepkwekerijen met meer dan duizend planten ontmanteld in Escamp

Hennep
Hennep
DEN HAAG - In de afgelopen dagen heeft de politie twee hennepkwekerijen kunnen ontmantelen in stadsdeel Escamp. In totaal werden ruim 1300 planten aangetroffen. In beide panden werd stroom voor de kwekerij illegaal afgenomen. De politie kwam de kwekerijen op het spoor na (anonieme) tips.
Afgelopen vrijdag werd een kwekerij aangetroffen in een flat aan de Erasmusweg. Daar stonden 840 bijna volgroeide hennepplanten. Het is niet de eerste keer dat daar een hennepkwekerij werd gevonden, in maart 2021 was dat ook al het geval. Toen was er sprake van 847 hennepplanten.
In een portiekwoning in de Velpsestraat werd maandag een kwekerij met 475 jonge hennepplanten aangetroffen. Die kwam de politie op het spoor na een anonieme tip. Er zou al enige tijd sprake zijn van wateroverlast en er werd, met regelmaat, een sterke henneplucht geroken.

Onbewoonde panden

Beide panden zouden niet bewoond zijn en volledig bedoeld voor de kweek van de planten. De situatie in beide panden zou zeer brandgevaarlijk zijn geweest, meldt de politie. Op de Erasmusweg werd continu bijna 35 ampère gemeten, een normaal huishouden komt doorgaans uit op 6 ampère. Bij de woning aan de Velpsestraat was de zekering in de meterkast provisorisch verzwaard. In beide gevallen werd er stroom gestolen voor de kwekerij.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!