Zingende ijscoman en de strandopera La Traviata: dit is er te zien tijdens Festival Classique

Ensemble De Formule
Ensemble De Formule © Anne Reitsma Fotografie
DEN HAAG - Van een zingende ijscoman tot een sing-song-along rond het kampvuur en de grote strandopera La Traviata. Het is in juni allemaal te zien op Festival Classique. Het Scheveningse strand wordt helemaal omgebouwd voor het festival tussen 9 en 12 juni.
Verder is de première te zien van een compositie van Art Strootman door Slagwerk Den Haag en een gezamenlijk concert van Jungle by Night en Matangi Quartet.
De organisatie is blij dat het festival na twee coronajaren weer door kan gaan. 'Des te energieker komt het terug. Festival Classique laat de concertzalen voor wat ze zijn en bouwt een iconisch festivalterrein midden op het strand en laat het zand, de wind en de zon doorklinken in de muziek.'

Leerlingen Maris College

Bij Stormend Talent is er aandacht voor nieuwe muzikanten. 'Je kan genieten van Latijns-Amerikaanse klanken door de geniale harpist Ian McVoy en violist Yuchen Zhang, beiden winnaars van de Keep an Eye Talent Award', schrijft de organisatie.
En vijftig leerlingen van het Maris College spelen de voorstelling Windkracht 12, over onderwerpen die jongeren bezig houden zoals hun veranderende lijf, de veranderende aarde en de veranderende maatschappij. 'Muziek, dans en vertellingen over de steeds zwaardere rugzak die zij dragen zuigen je mee in hun verhaal.'

La Traviata

Na de opera's Carmina Burana (2018) en Aida aan zee (2019) wordt dit jaar La Traviata opgevoerd. Ruim 170 amateurzangers en topsolisten zoals Jessey-Joy Spronk en Denzil Delaere doen mee. De opera gaat over het tragische verhaal van de onmogelijke liefde tussen de jonge edelman Alfredo en de courtisane Violetta.
Check het hele programma op de site van Festival Classique.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!