ADO-supporters kunnen zaterdag toch mee naar uitwedstrijd in Eindhoven

ADO Den Haag
ADO Den Haag © Richard Mulder
DEN HAAG - Er kunnen zaterdag toch supporters van ADO Den Haag mee naar de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Dat laat de club weten nadat er een gesprek is geweest tussen de directie, supportersverenigingen en de busmaatschappij. Eerder besloot de club nog om geen supporters meer mee te nemen nadat een aantal bussen werd vernield.
Naar aanleiding van de vernielingen op 10 mei besloot ADO twee dagen later om bij een volgend uitduel in de play-offs geen buscombi in te zetten. 'Gezien het feit dat de wedstrijden in de nacompetitie als risicowedstrijden worden beschouwd door de KNVB, en de autocombi daarmee automatisch vervalt, zullen er dus bij de volgende uitwedstrijd geen supporters van ADO Den Haag meereizen.'
Op de dag van de wedstrijd tegen FC Eindhoven heeft de club bekendgemaakt dat er toch supporters mee kunnen reizen naar het uitduel. Dit na gesprekken met supportersverenigingen en busbedrijf Van Heugten Tours. Deze mogelijkheid komt er mede omdat de supportersverenigingen in een publiek statement afstand hebben genomen van 'de ernstige wanordelijkheden'.

Aangifte

De personen die verantwoordelijk waren voor de wanordelijkheden zijn volgens de club op beelden herkend en er is aangifte tegen hen gedaan. 'Relschoppers zullen aansprakelijk gesteld worden voor de mentale en fysieke schade en kunnen een (landelijk) stadionverbod tegemoet zien', stelt ADO.

'Grote vernielingen'

ADO Den Haag sprak vorige week van 'grote vernielingen' die zijn toegebracht aan een aantal bussen. Die zouden zowel op de heen- als terugreis hebben plaatsgevonden. 'Het is onbegrijpelijk dat er moedwillig vernielingen worden aangericht aan bussen van onze gewaardeerde partner én ADO Den Haag supporter.'

'Slopen van bussen is onacceptabel en onbegrijpelijk'

De supporters van ADO Den Haag namen met een verklaring afstand van de vernielingen aan de bussen waarmee supporters naar Breda werden vervoerd. 'Er zijn een aantal zaken voorgevallen die onacceptabel zijn', schrijven supportersvereniging Haagse Bluf, FCDH en Fansupport.
'Onze busmaatschappij is een belangrijke sponsor en dit familiebedrijf bestaat uit echte ADO Den Haag-supporters', schrijven de supporters in hun verklaring. Het slopen van de bussen noemen ze 'onacceptabel en onbegrijpelijk'. Daarbij heeft men geen goed woord over voor de manier waarop een een aantal stewards en chauffeurs is aangesproken. Ze willen deze mensen een hart onder de riem steken en probeert met hen in contact te komen.
De supportersverenigingen zeggen, net als de club, dat niet alle supporters zich hebben misdragen. 'Om het bezoek aan uitwedstrijden mogelijk te blijven maken moeten we er echter voor zorgen dat dit soort voorvallen in de toekomst voorkomen worden.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!