Bennie (10) overleden aan agressieve hersentumor: 'De hemel heeft er mooie ster bij'

Bennie | Eigen foto
Bennie | Eigen foto
DEN HAAG - De 10-jarige Bennie Krijbolder is overleden aan de gevolgen van een agressieve hersentumor. Vorig jaar zamelde zijn familie geld in voor een speciale behandeling. Zijn opa John Medley laat op Twitter weten dat zijn kleinzoon zondag is overleden. 'Met een gebroken hart laten wij u weten dat Bennie de strijd heeft verloren van zijn vreselijke ziekte', schrijft de familie op Facebook. Volgens John heeft de hemel er een mooie ster bij.'
Een jaar geleden werd Bennie ineens doodziek. Zijn moeder ging met hem naar de huisarts omdat hij dubbelzag. Ze werden meteen doorgestuurd naar het HagaZiekenhuis. Een dag later kregen ze de uitslag: kanker in de hersenstam. Bennie moest meteen naar het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.
Maar Bennie gaat hard achteruit. Een maand later kon hij zijn rechterarm niet meer bewegen. 'Lopen gaat moeilijk, hij zit in een scootmobiel en eten en drinken gaat lastig. Hij drinkt uit een rietje en krijgt hele kleine muizenhapjes', vertelde zijn tante Mijntje in het radioprogramma Haags Bakkie.

Longontsteking en corona

In Nederland konden de artsen niks meer voor hem doen. 'Het is een agressieve vorm van hersenkanker', aldus Mijntje. Zijn dokters kunnen hem nu alleen behandelen om zijn leven met een paar maanden te verlengen. Voor een speciale behandeling werd een crowdfundingsactie opgezet. In totaal werd er zo'n 500.000 euro opgehaald.
Het was de bedoeling dat hij vorige maand naar Zwitserland zou gaan voor een behandeling, maar op Schiphol voelde hij zich niet lekker en moest hij worden opgenomen in het ziekenhuis met een longontsteking. In maart had Bennie corona opgelopen, daar was hij behoorlijk ziek van schreef de familie op Facebook.
Op maandag 23 mei is er een herdenkingsdienst voor Bennie. De familie heeft een online condoleanceregister geopend.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!