Makers van 'Wassenaar' en 'Ding Ding Ding' komen na 20 jaar met een nieuwe track: 'Poes'

DEN HAAG - Grote kans dat je nummers als 'Wassenaar' en 'Ding Ding Ding' (wat een lekker ding) nog wel kent. Halverwege de jaren 90 en net na de eeuwwisseling maakte het Haagse reggae-duo Ross & Iba furore met de nummers. Hoewel ze nooit echt zijn gestopt hoorden we geen nieuwe muziek van ze, maar dat gaat binnenkort veranderen.
Een groot deel van de tekst van 'Wassenaar' uit 1996 kun je vast nog meezingen. Al was het alleen maar omdat het refrein vrij vaak 'Wassenaar' achter elkaar is. Overal en nergens traden Rossano 'Rosss' Toney en Jeroen 'Iba' Buis op toen hun nummer 'Wassenaar' in de jaren 90 een nummer 2-hit werd.
Deze maand komt er een nieuw nummer van het duo uit. 'Geloof het of niet, we gaan binnen een maand uitkomen met een nieuwe pokoe die je zal laten lachen', schrijft het duo op Facebook.
Bij Radio 538 kondigde het duo eerder al aan te willen terugkeren. Twintig jaar na hun hit 'Ding Ding Ding' komt het tweetal met een nieuw Nederlandstalig hip-hop nummer, in eenzelfde stijl als voorheen: 'Poes, poes, poes. Iedereen denkt aan poes'. De track komt vrijdag 27 mei uit.
En er lijkt meer in het vat te zitten. 'In 2022 gaan jullie meer van ons horen dan in de afgelopen 25 jaar!', staat in een van de eerste berichten op Instagram te lezen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!