SP: 'Wanneer komt de voetbalkooi terug in Duindorp?'

© Google Maps
DEN HAAG - Omdat nog steeds niet duidelijk is of de voetbalkooi terugkomt aan de Houtrustweg in Duindorp heeft de SP vragen gesteld aan het stadsbestuur. Ze wil weten wat de verwachtingen zijn over de terugkeer van de voetbalkooi.
Meermaals werd gezegd dat de voetbalkooi zou terugkeren, maar vooralsnog is daar geen sprake van. Door de herinrichting van de Houtrustweg (vanaf de Pluvierstraat tot het Zuiderstrandtheater) verdween hij tijdelijk.
'Het blijft helaas onduidelijk of de kooi terugkomt, terwijl er eerder wel beloften vanuit de gemeente zijn gedaan', zegt fractievoorzitter Lesley Arp. Haar partij hekelt het feit dat de oude kooi al meer dan twee jaar weg is en er nog geen zicht op een alternatief is gekomen.

Geluidsoverlast

In haar vragen haalt de SP een artikel van De Scheveninger aan. Daar valt uit op te maken dat nog niet bekend is of de voetbalkooi terugkomt. Dat komt mede omdat er bezwaar is gemaakt tegen de mogelijke geluidsoverlast die het zou opleveren. De gemeente liet eerder weten dat er een geluidsonderzoek zou worden gedaan. 'Hoe lang gaat dit nog duren', schrijft de SP.
Mocht uit de bodemprocedure blijken dat terugplaatsing van de kooi in de buurt van de oude plek niet mogelijk is dan wil de partij weten welke stappen het stadsbestuur gaat ondernemen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!