Klepperende ooievaars, ijsvogels en orchideeën: ga op Eco Expeditie in Mariahoeve

Eco Expeditie in Mariahoeve
Eco Expeditie in Mariahoeve © Jurriaan Brobbel
DEN HAAG - In Mariahoeve kan je ijsvogels spotten en er groeien orchideeën. 'Deze bijzondere plant groeit niet alleen in tropische oorden, maar ook "gewoon" in een parkje', zegt stadsecoloog Martin van den Hoorn van de gemeente. Tijdens de Eco Expeditie leer je van alles over de natuur in de wijk. Er was al een ecotour in het centrum.
De Eco Expeditie is een wandeltocht van 6 kilometer door Mariahoeve. Via QR-codes op stoeptegels ontdek je de natuur. 'Met deze wandeling laten we bewoners en bezoekers eens met andere ogen kijken naar onze stadsnatuur', aldus Van den Hoorn.
Er liggen twaalf QR-codes verspreid in de wijk. Als je de code scant met je telefoon krijg je informatie over de plek waar je staat. Dat kunnen foto's, video's of audioberichten zijn. Je hoeft het rondje niet in één keer te lopen. Er is niet één specifiek startpunt, je kunt de wandeling overal beginnen.

Ministerie

Den Haag is de eerste stad in Nederland waar je deze Eco Expeditie kan doen. Het idee en het geld voor de tour komt van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Die wil op deze manier bewoners betrekken bij de natuur in de stad.
Naast het scannen van de QR-codes met je telefoon, kan je ook de app Spacetime Layers downloaden en zoeken op Eco Expeditie. De app is te vinden in de App Store en via Google Play.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!