Den Haag populair onder startups: 'Voorbeeld voor andere steden'

Oprichter Stefan Baecke van startup Yespers
Oprichter Stefan Baecke van startup Yespers © gemeente Den Haag
DEN HAAG - Den Haag is een interessante stad voor startups. Op de ranglijst met aantrekkelijke steden voor startende ondernemers is Den Haag in een jaar 134 plekken gestegen en is achter Amsterdam de tweede stad van Nederland. Volgens de Europese Commissie is onze stad een voorbeeld voor andere steden, aldus de gemeente.
'Ik ben ontzettend trots op wat Den Haag heeft bereikt. Mooi om te zien dat zowel Haagse ondernemers als internationale bedrijven zich in onze stad vestigen en willen groeien, juist omdat wij hier passende omstandigheden weten te bieden voor startende duurzame ondernemers', aldus wethouder Saskia Bruines (D66, economie). De wethouder hoopt dit voort te kunnen zetten.
Afgelopen jaar kwamen er 21 organisaties naar de stad die zich richten op de duurzame economie. Ondernemers die in Den Haag hun bedrijf willen beginnen krijgen ondersteuning vanuit de gemeente. Ze krijgen hulp bij financiering, huisvesting en talent.

Duurzame bedrijven

Een van de ondernemers die bezig is met duurzaamheid is 'voedselveranderaar' Yespers. Het bedrijf maakt bijvoorbeeld crackers en granola op een duurzame, eerlijke en traceerbare manier, aldus de gemeente.
'Sinds 2014 zijn wij begonnen aan een reis om onze voedselketen te veranderen. Onze missie om voedselverspilling tegen te gaan vraagt vooral samenwerking met ketenpartners en investeerders. De expertise, het platform en het netwerk van ImpactCity is voor ons erg belangrijk', vertelt oprichter Stefan Baecke.
Met de aanpak ImpactCity zet de gemeente in op thema's zoals water, klimaat, energie, humanitaire hulp en voedsel. 'Een duurzame en circulaire economie is de toekomst. De ondernemers versnellen de energietransitie en bieden kansen voor de Haagse werkgelegenheid. Naast het oplossen van maatschappelijke vraagstukken zorgen ze ook voor nieuwe banen', aldus de gemeente.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!