'Meer meldingen van inbraken dan cybercrime in Den Haag'

Cybercrime
Cybercrime © Unsplash/Towfiqu barbhuiya
DEN HAAG - In het eerste kwartaal van dit jaar waren er in Den Haag meer meldingen van inbraken dan van cybercrime. Dat meldde VPN Gids woensdagavond in het programma Dossier Mastenbroek op Den Haag FM.
Momenteel staat de teller in Den Haag op 220 bedrijfs- en woninginbraken. Dat is veel hoger in vergelijking met de 'digitale rooftochten', er zijn namelijk 57 aangiften die te maken hebben met cybercrime.
De meeste meldingen van cybercrime in 2022 werden tot nu toe gedaan in Amsterdam, Tilburg, Rotterdam en Utrecht, meldt VPN Gids. In deze steden werden minstens 60 meldingen gemaakt van een digitaal misdrijf. Amsterdam spande de kroon met 233 meldingen, maar door de hoge inwoneraantallen is dit niet opmerkelijk. De kans op cybercrime is beter af te lezen door het aantal meldingen af te wegen tegen het aantal inwoners per gemeente.
In de Haagse regio is het aantal gevallen van cybercriminaliteit in het eerste kwartaal van 2022 zelfs met 15,2 procent afgenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit is een licht sterkere daling dan de landelijke afname van 14,8 procent. Toch komen digitale misdrijven in de Randstad momenteel nog altijd veel vaker voor dan vóór de coronacrisis.
Luister hier naar de uitzending van Dossier Mastenbroek.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!