Politiek historicus Pieter Gerrit Kroeger te gast in Vrijmibo

Pieter Gerrit Kroeger
Pieter Gerrit Kroeger © ScienceGuide
DEN HAAG - Deze week is Pieter Gerrit Kroeger (1956) te gast in het programma Vrijmibo op Den Haag FM. Kroeger is politiek historicus, adviseur, CDA-watcher en schrijver. Sinds 2018 maakt hij de politieke podcast Betrouwbare Bronnen, samen met journalist Jaap Jansen.
Kroeger was lange tijd adviseur van verschillende bewindslieden, waaronder oud-premier Ruud Lubbers en vele jaren de hoofdredacteur van ScienceGuide, het online medium voor kennis en onderwijs. Hij begon in de jaren ‘70 als medewerker bij de Tweede Kamerfractie van het CDA. Later werkte hij in Brussel voor de voorzitter van de Europese Commissie, Jacques Delors.
Als insider schrijf hij het boek De tand des tijds (2020) een politieke pil over het CDA in de periode tussen 1998 en 2020.
 De Vrijmibo, gepresenteerd door Elias van Hees, wordt elke vrijdagmiddag live vanuit de bibliotheek aan het Spui uitgezonden tussen 17.00 en 18.00 uur.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!