Vuurwerkfestival Scheveningen afgelast wegens 'beperkte politiecapaciteit'

Vuurwerkfestival 2018
Vuurwerkfestival 2018 © Richard Mulder
DEN HAAG - Het Internationale Vuurwerkfestival op Scheveningen gaat deze zomer wederom niet door. Omdat er niet genoeg politie ingezet kan worden is besloten het evenement te verplaatsen naar augustus 2023. Dat laat burgemeester Jan van Zanen weten in een brief aan de gemeenteraad. Dit jaar zou het de veertigste editie van het festival zijn.
'Na twee jaar coronabeperkingen is het duidelijk dat de behoefte om evenementen te organiseren extra groot is', schrijft de burgemeester. Dit heeft geleid tot een volle evenementenkalender met duidelijke piekmomenten in de zomermaanden. 'De politiecapaciteit was al beperkt en daar wordt nu een uiterst beroep op gedaan.'
'Mede door dit capaciteitsgebrek bij de politie is het niet mogelijk om komende zomer het vuurwerkfestival te organiseren', laat Van Zanen weten. Het verplaatsen van het vuurwerkfestival is volgens hem 'in goed overleg met de organisatie' besloten. De eerste stappen in de aanvraagprocedure zouden hiervoor al zijn gezet.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!