Spuigasten: oud-fractieleiders Martin Wörsdörfer (VVD) en David Rietveld (GroenLinks) over formatie

Martin Wörsdörfer (VVD) en David Rietveld (GroenLinks)
Martin Wörsdörfer (VVD) en David Rietveld (GroenLinks)
DEN HAAG - In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM zijn zaterdag te gast: oud-fractievoorzitters Martin Wörsdörfer (VVD) en David Rietveld (GroenLinks).
CDA-prominent Piet Hein Donner is deze week begonnen met gesprekken met alle partijen. Maandag was de langste dag en heeft hij tien partijen ontvangen. Dinsdag volgden de laatste twee en heeft Donner ook, voor de tweede keer, met de huidige coalitiepartijen D66, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA een gesprek gehad. Alleen de PVV heeft bedankt, omdat de partij niet wil meewerken aan 'een schimmig achterkamertjesoverleg'. Donner heeft de taak om de gemeenteraad te adviseren over een oplossing voor de ontstane impasse in de formatie. Dat advies moet 'op korte termijn' komen.
Hoe kijken de oud-fractieleiders Martin Wörsdörfer (VVD) en David Rietveld (GroenLinks) naar de moeizame formatie? Hoe zou adviseur Donner de formatie kunnen vlottrekken? En naar welke coalitie gaat hun voorkeur uit? In Spuigasten geven de oud-fractievoorzitters hun visie op de Haagse formatie.
Luister via Spotify de laatste uitzendingen van Spuigasten terug.
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangt Ivar Lingen zijn gasten in de centrale bibliotheek aan het Spui. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via het tv-kanaal of de online stream op denhaagfm.nl.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!