Het kittenseizoen is begonnen: 'Moeders worden met hun kleintjes op straat gevonden'

© Andriyko Podilny (Unsplash)
DEN HAAG - Het kittenseizoen is weer begonnen. Dat klinkt schattig, maar het is niet alleen maar leuk, laat het Haags Dierencentrum weten. Zo worden moederpoezen met hun kleintjes nog regelmatig op straat gevonden. Omdat de verzorging van de beestjes meer kost dan enkel de overuren van de vrijwilligers, doet het Dierencentrum een oproep.
Een klein kattensnuitje doet al snel het hart smelten en de verzorgers en vrijwilligers bekommeren zich dan ook met veel liefde over de pasgeboren kittens, zegt het Dierencentrum.
'Maar de opvang en verzorging vraagt om grote hoeveelheden middelen, zoals melkpoeder, kattenbrokjes, dekentjes, speeltjes, houtkorrels en krabplankjes en medicijnen. Maar ook dierenartsen staan continu klaar voor behandeling of advies.'

Takkie zat onder de vlooien en smeerolie

Een van die kittens is Takkie. Hij is waarschijnlijk afgelopen december geboren. 'Op straat of thuis, we weten het niet, in ieder geval niet op een veilige plek', schrijft het Dierencentrum. Toen Takkie acht weken oud was werd hij onder de vlooien en smeerolie binnengebracht. Hij bleek ook een vervelende darmparasiet te hebben. Uiteindelijk is Takkie er bovenop gekomen.
Takkie
Takkie © Haags Dierencentrum
De zusjes Doris en Anouk werden in een bench naast een vuilcontainer gevonden. 'Ze zaten onder de wormen en vlooien. Nadat ze hiervan bevrijd waren en voldoende aangesterkt konden we ze met hun nieuwe familie uitzwaaien.'

Steun

Al die hulp aan dieren kost veel geld. 'Zonder financiële support kunnen we dit niet', laat de organisatie weten. Daarom vraagt zij de Hagenaren om steun. 'Met 25 euro helpt u een kitten naar een mooie, gezonde en blije toekomst en een fijn thuis.'
Ook door een kat te adopteren kan je het Haags Dierencentrum te hulp schieten. Per jaar worden in het asiel van het Haags Dierencentrum zo'n 1700 dakloze katten en honden opgevangen.
Moederpoes met kittens
Moederpoes met kittens © Haags Dierencentrum

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!