Martin Wörsdörfer (VVD) voorgedragen als wethouder in Oostzaan: 'Spannend en eervol'

Martin Wörsdörfer
Martin Wörsdörfer © Den Haag FM
DEN HAAG - Oud-gemeenteraadslid Martin Wörsdörfer (VVD) is voorgedragen als wethouder in de gemeente Oostzaan. De Scheveninger is één van de drie wethouders in het Noord-Hollandse dorp. Vrijdag hebben de twee coalitiepartijen VVD en PvdA het coalitieakkoord gepresenteerd. Wörsdörfer wordt maandag geïnstalleerd door de gemeenteraad in Oostzaan. Naar alle waarschijnlijkheid wordt hij wethouder van financiën en economische zaken.
'Onwijs spannend en eervol', vindt de VVD'er zijn aanstaande wethouderschap. 'Ik ben gevraagd om parttime wethouder te worden in een gemeente net boven Amsterdam. En daar heb ik 'ja' op gezegd tot mijn eigen verrassing. Het lijkt me spannend: ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het kan en ik ga het leren', zegt hij zaterdag in het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM.
Martin Wörsdörfer (1972) zat van 2008 tot 2017 in de Haagse gemeenteraad, vanaf 2013 als fractievoorzitter namens de VVD. Na de verkiezingen in 2017 was hij Tweede Kamerlid. Hij hield zich daar bezig met de onderwerpen jeugdzorg, armoedebeleid, schuldhulpverlening en economische zaken. Na zijn politieke carrière werd hij voorzitter van Holland Quaestor, de branchevereniging van trustkantoren. Begin van dit jaar werd hij daarnaast benoemd tot voorzitter van Vereniging van Strandexploitanten (VVS) op Scheveningen.
'Ik heb jaren in de gemeenteraad gezeten, maar ik ben nooit echt bestuurder geweest, ik ben geen wethouder geweest.' Wörsdörfer ziet dat als een uitdaging: 'Dat is wel even andere koek: hoe je dan omgaat met de gemeente. Ik kom in een heel nieuwe omgeving, ik ga nieuwe mensen leren kennen. En met een frisse blik eens kijken of je wellicht jezelf opnieuw kan uitvinden.'

Problemen tackelen

De aankomend wethouder geeft zichzelf een opdracht: 'Ik wil kijken of we op een normale manier, met de partijen in de raad, de problemen van de inwoners tackelen - zoals ik dat eigenlijk hier in Den Haag ook wenselijk vind. En dus niet alleen maar hakken op elkaar, een dikke oneliner bedenken en ondertussen alle nuance uit het oog verliezen.'
Het wethouderschap is voor Wörsdörfer een parttime functie, een halve werkweek. Mede om die reden is hij niet van plan om naar de gemeente te verhuizen. 'Ik wil overal wel een keer over nadenken, maar ik ga natuurlijk nooit verhuizen uit Scheveningen, want er zijn grenzen', zegt hij met een glimlach.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!