Werkzaamheden Utrechtsebaan maand later klaar dan gepland

Werkzaamheden aan de Utrechtsebaan
Werkzaamheden aan de Utrechtsebaan © Den Haag FM
DEN HAAG - De werkzaamheden aan de Utrechtsebaan (A12) in Den Haag zijn een maand later klaar dan gepland. Volgens de oorspronkelijke planning zou de weg 'stad-uit' eind mei open gaan, maar dat wordt eind juni.
'De bestaande kwaliteit van het beton valt tegen. Er is meer arbeid en materiaal nodig om het werk te verrichten dan vooraf werd ingeschat', schrijft verkeerswethouder Robert van Asten in een brief aan de gemeenteraad, meldt mediapartner Omroep West.
Tijdens de werkzaamheden kon verkeer de stad wel in rijden via de Utrechtsebaan. Dat deel van de weg is in april weer helemaal open gegaan. Maar de rijrichting stad-uit is al die maanden afgesloten, en dat gaat nu nog langer duren. 'Gaandeweg is gebleken dat de bestaande kwaliteit van het beton tegenvalt. Er is meer arbeid en materiaal nodig om het werk te verrichten dan vooraf werd ingeschat. De verwachting is dat ook op de rijbaan in de richting stad-uit het beton extra aandacht vergt. Bijgevolg geeft de aannemer aan meer tijd nodig te hebben dan vooraf gepland', laat Van Asten weten.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!