Lachgas, dronken, geen rijbewijs of vluchten voor politie: 87 bekeuringen tijdens verkeerscontrole

Verkeerscontrole Erasmusweg
Verkeerscontrole Erasmusweg © gemeente Den Haag/Valerie Kuypers
DEN HAAG - Tijdens een verkeerscontrole op de Erasmusweg zijn 187 auto’s gecontroleerd waarvan 87 mensen een bekeuring kregen voor onder andere rijden onder invloed. De verkeerscontrole was onderdeel van een grote handhavingsactie in Laak en Escamp, specifiek in de wijken Spoorwijk en Moerwijk.
In twee auto's zijn losliggende lachgasflessen aangetroffen. Deze personen hebben een boete kregen. Lachgas mag alleen onder strenge voorwaarden vervoerd worden. Een van die voorwaarden is dat de flessen vast moeten zitten en niet los in een auto mogen liggen.
Er was ook een persoon zonder geldig rijbewijs, deze persoon is aangehouden. Verder probeerde iemand tijdens de controle te vluchten, diegene is ook aangehouden.

Ook scooterrijders beboet

Verder zijn er 127 scooters gecontroleerd. Hier krijgen 12 mensen een boete en 8 scooters kregen een WOK-status.
WOK staat voor wachten op keuren en dat wil zeggen dat de scooter niet de weg op mag voordat de eigenaar de scooter heeft laten herstellen.

Illegale slaapplaats in supermarktkelder

Het handhavingsteam hield een grote controle in de omgeving van de Jan Luykenlaan en Van Baerlestraat. Bij de controles werd een illegale slaapplaats ontdekt in de kelder van een supermarkt. De eigenaar is hierop aangesproken en de Haagse Pandbrigade gaat hier verder onderzoek naar doen.
Ook hield de politie een dealer aan in deze omgeving.

Illegale kamerverhuur

De Haagse Pandbrigade trof acht keer illegale kamerverhuur aan en er waren drie woningen gesplitst zonder vergunning. Verder troffen zij 35 mensen aan die niet ingeschreven stonden op het adres.
Ook vonden zij twaalf woningen waar de huur te hoog was. Het huurteam heeft op meerdere adressen aangeboden om op afspraak met huurder verder te kijken naar het te hoge huurbedrag.

200 euro extra huur voor tafel en stoel

In een pand werd ook illegale prostitutie aangetroffen en in een ander pand werd iemand aangetroffen die nog een celstraf van zeven dagen open had staan. Deze persoon is aangehouden.
De stoel en tafel waar extra huur voor werd gevraagd
De stoel en tafel waar extra huur voor werd gevraagd © Gemeente Den Haag/Valerie Kuypers
Tot slot kwam de Haagse Pandbrigade bij een controle een situatie tegen waarin een jonge huurder 200 euro huur voor 1 tafel en 1 stoel betaalde bovenop de huur van de kamer. Het huurteam doet hier verder onderzoek naar.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!