Kaarten uitverkochte ADO-finale voor honderden euro's op Marktplaats

ADO Den Haag
ADO Den Haag © Richard Mulder
DEN HAAG - Nu de mannen van ADO Den Haag in de finale tegen Excelsior Rotterdam mogen spelen om een plek in de Eredivisie mag je toch hopen dat de uitverkochte publieke tribunes in eigen huis vol zitten met échte fans. Hoewel de kaarten voor de finalewedstrijd zijn uitverkocht blijkt niet iedereen een kaartje voor eigen gebruik te hebben bemachtigd. Op Marktplaats worden de kaarten voor hoge prijzen aangeboden. 'Een kwalijke zaak', zo zegt de woordvoerder van ADO.
De kaarten voor de publieke tribunes voor de wedstrijd van zondag 29 mei uitverkocht, wist de club zondag te melden. 'We kijken uit naar een vol Cars Jeans Stadion als ADO Den Haag haar beslissende wedstrijd gaat spelen in de finale van de play-offs.' Al blijkt niet iedereen de kaarten voor eigen gebruik te hebben gekocht. Een blik op Marktplaats laat zien dat er honderden euro's gevraagd worden voor een ticket.

Woekerprijzen

Zo wordt onder meer een ticket voor één persoon voor vak P (Haaglanden tribune) aangeboden voor 1.000 euro. Normaal kost zo'n kaart 23 euro. En daar houdt het niet mee op, zo kun je via de handselswebsite ook twee kaarten voor vak J krijgen voor 250 euro. De gewone prijs? 19,50 euro. Niet iedereen lijkt woekerprijzen te vragen, zo biedt Frans een kinderkaart aan voor 24,50 euro, gewoon de prijs die ADO zelf ook rekent.
Op sociale media wordt niet enthousiast gereageerd op de aangeboden kaarten. 'Willen jullie de kaarten van deze hufters blokkeren?', schrijft Flores. Ezra vindt het 'erg tof' dat het stadion uitverkocht is, 'dit verdient onze club'. Het kopen van kaarten om ze door te verkopen vindt hij treurig: 'Maar dit soort figuren op Marktplaats verneuken het wel voor de fans zonder kaarten'.
Aangeboden kaarten op Marktplaats
Aangeboden kaarten op Marktplaats © Screenshot Marktplaats.nl

Doorverkopen mag

Het is niet per definitie verboden om een kaart voor een voetbalwedstrijd door te verkopen. ADO zegt daarbij de richtlijn van de KNVB te volgen. Die houdt in dat een ticket in de privésfeer mag worden doorverkocht. 'Een kaartje aanbieden via websites als Marktplaats.nl is een voorbeeld van verkoop buiten de privésfeer', stelt de organisatie.
Door een toegangsbewijs buiten de privésfeer door te verkopen worden de standaardvoorwaarden overtreden. Dat kan tot gevolg hebben dat de kaarten ongeldig worden verklaard, er een stadionverbod en een boete (van maximaal 450 euro) volgt.
De voetbalbond zegt in de strijd tegen zwarthandel actief te zoeken naar illegale adverteerders op marktplaats.nl en adviseert om gebruikt te maken van officiële verkoopkanalen. Een woordvoerder van ADO zegt dat ze de doorverkoop van de tickets in de gaten houdt.
ADO Den Haag speelt op dinsdag 24 mei om 20.00 uur de eerste wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. Op zondag wordt om 18.00 uur de return afgetrapt in het Cars Jeans Stadion.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!