Muziekfestival Sniester landt dit weekend op en rond de Grote Markt

© Sniester
DEN HAAG - Dit weekend neemt muziekfestival Sniester de Grote Markt weer over. Op vrijdag, zaterdag en zondag zijn er optredens in poppodium Paard, De Zwarte Ruiter, Koorenhuis, Rootz en The Grey Space. Het moet een wekend 'ramvol energieke bands, chaos en kattenkwaad' worden volgens de organisatie.
Op de vrijdag en de zaterdag spelen er op de verschillende podia steeds ongeveer vijf bands tegelijkertijd op. Onder de artiesten zijn onder meer The Toy Dolls, Sports Team, Goat Girl en Mark Foggo uit het Verenigd Koninkrijk te vinden.
Belgische vertegenwoordiging is er van Whispering Sons en Stake. Daarnaast zijn er bands uit Australië (Pist Idiots, Insanity Alert), Spanje (Crisix), Zuid-Afrika (The Tazers), Duitsland (The Picturebooks) en Japan (Guitar Wolf). Natuurlijk is er ook Haagse trots: Rats on Rafts, Wodan Boys en Tousch.
Op zaterdagmiddag is er het moment om nieuwe lokale artiesten te ontdekken op onverwachte locaties in de stad. Die optredens worden georganiseerd in samenwerking met Popradar. Ook zijn er vrijdag en zaterdag gratis optredens op het buitenpodium. Een ticket voor het Sniester Festival kost 40 euro (vrijdag en zaterdag).

Sniester Junior

De zondag is inmiddels traditiegetrouw voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar oud. Zij leren K-1 boksen in Sniester's Fight Club, kunnen hun eerste (net echte) tattoo of piercing krijgen, leren stagediven, zingen mee in de Blèr karaokebar of doen mee aan de takkeherrieparade. Daarnaast zijn er nog meer activiteiten voor kinderen op de Grote Markt te vinden.

Superkracht

De crew van Sniester wordt dit jaar gesteund door Superkracht, een organisatie die jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in staat stelt hun talenten te ontdekken en benutten in de culturele sector. Er wordt geluisterd naar hun behoeften en zij werken op gelijkwaardig niveau mee. Op het festival werken ze als gastheer/ gastvrouw, werken achter de bar, staan bij de infostand, werken als roadie backstage of ze helpen bij Sniester Junior.
Het hele programma vind je op de website van Sniester.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!