Indrukwekkend eerbetoon aan 10-jarige Bennie die overleed aan hersentumor

© Omroep West
DEN HAAG - Familie, vrienden en buurtgenoten hebben maandag afscheid genomen van de Bennie Krijbolder. De 10-jarige jongen overleed vorige week zondag aan een agressieve hersentumor. Als eerbetoon werd de kist van Bennie onder applaus vanuit zijn huis naar de plek waar de afscheidsdienst plaatsvond gedragen.
Bennie had kanker in zijn hersenstam en via een crowdfundingsactie werd zo'n 500.000 euro opgehaald voor behandeling in Zwitserland. Hij is daar uiteindelijk zo'n acht keer geweest en de behandeling leek aan te slaan, want de tumor stond stil. Tot Bennie begin januari er ook corona bovenop kreeg. 'Dat was de nekslag', vertelde zijn tante Mijntje Hendriks eerder deze week tegen mediapartner Omroep West.
Maandag verzamelden honderden mensen zich in Den Haag om Bennie een laatste eer te bewijzen. Hij was fan van de Japanse animatieserie Pokémon, wat te zien was aan de speciale Pokémonkist, -knuffels en -ballonnen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!