Vuilnis vaker ophalen, informatieborden en meer handhaving: PvdA wil afvalvrije zomer

Afval naast orac gezet
Afval naast orac gezet
DEN HAAG - In de strijd tegen overlast van zwerfaval pleit de PvdA ervoor dat er meer communicatiecampagnes en meer handhaving komt op plekken waar in de zomer ook van het lekkere weer wordt genoten. Daarnaast wil de partij dat lege orac's op een digitale kaart komen en dat er meer personeel wordt ingezet om de bakken te legen. Met hun voorstellen hoopt de partij de stad in de zomer afvalvrij te maken.
Samir Ahraui, fractievertegenwoordiger van de PvdA, zegt te zijn geschrokken van 'de vele vuilniszakken naast ORAC’s die vaak opengereten waren door meeuwen en het vele afval op straat'. Daarom wil de partij dat er meer borden en posters komen, onder meer bij parken en het strand, die aangeven wat mensen met hun afval moeten doen.
Het afvalprobleem speelt al langer in Den Haag. In de strijd tegen foutief aangeboden afval werden in Laak en Transvaal al camera's ingezet. Desondanks registreren verschillende stadsgenoten nog veel afval wat naast de orac's wordt geplaatst.
De ORAC's waar nog een vuilniszak in zou kunnen zouden op een digitale kaart zichtbaar gemaakt moeten worden. Dat moet ervoor zorgen dat mensen weten waar ze de zak kwijt kunnen in plaats van dat deze naast de bak terecht komt.

Meer personeel

Wanneer er sprake is van een tekort aan afvalbakken wil de PvdA dat er in de zomer vaker een wagen langskomt om de bakken te legen. Daar zou extra personeel voor moeten komen. Begin april had Haagse Milieu Services (HMS), de organisatie die het afval ophaalt, te maken met veel personeel dat ziek was. Daardoor duurde het langer voor de ondergrondse containers werden geleegd.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!