Project voor dak- en thuisloze jongeren finalist voor GemeenteDelers-prijs

© Pixabay
DEN HAAG - Het project Jongerenbriefadres, waarbij dak- of thuisloze jongeren aan een briefadres worden geholpen, is een van de twaalf finalisten van GemeenteDelers 2022. In totaal kwamen er 94 inzendingen binnen voor de wedstrijd. Het gaat in alle gevallen om gemeentelijke projecten waar andere gemeenten wat van kunnen leren.
Den Haag moet het Jongerenbriefadres presenteren aan de jury. Het project zorgt ervoor dat dak- of thuisloze jongeren aan een briefadres worden geholpen. Een briefadres is nodig om je te kunnen verzekeren, loon te kunnen ontvangen of om aanspraak te kunnen maken op (financiële) ondersteuning. Het Haagse project zorgt ervoor dat thuisloze jongeren tóch een briefadres krijgen, ook al was er regelgeving die dat verhinderde.
In december 2020 werd het eerste jongerenbriefadres uitgegeven. Sindsdien heeft de gemeente tot en met eind april 2022 390 jongeren tussen de 18 en 27 jaar geholpen aan een jongerenbriefadres.
GemeenteDelers is een podium waar kennis en ervaring wordt gedeeld. Dat gebeurt bij projecten waar veel van is geleerd of een actie die veel heeft opgeleverd. Ze maakt de kennis erover beschikbaar voor andere gemeenten. Ook zet ze succesvolle initiatieven (voor en achter de schermen) in het zonnetje.
'Ik ben trots op deze innovatie voor deze kwetsbare Haagse jongeren. Fijn dat de gemeente hiermee bij kan dragen aan hun perspectief', zegt wethouder Arjen Kapteijns (GroenLinks). 'We hopen dan ook dat andere gemeenten ons voorbeeld zullen volgen zodat ook zij het verschil kunnen maken voor deze kwetsbare jongeren in hun gemeenten.'
Alle finalisten van GemeenteDelers 2022 moeten voor een jury hun casus pitchen. De jury bestaat uit afgevaardigden van gemeenten, relevante organisaties, politiek en het bedrijfsleven. Op 29 juni worden de winnaars bekendgemaakt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!