Eerste finalewedstrijd Excelsior Rotterdam - ADO Den Haag eindigt met gelijkstand dankzij Steijn

ADO Den Haag
ADO Den Haag © Richard Mulder
DEN HAAG - ADO Den Haag heeft de uitwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam dinsdagavond niet weten te winnen, in de laatste minuten kon Sem Steijn voorkomen dat de achterstand op het scorebord bleef staan. De eerste finalewedstrijd op weg naar de Eredivisie eindigde dinsdagavond in met een gelijkspel: 1-1.
In de eerste helft wist geen van de teams de bal tussen de palen te krijgen. Excelsior was de betere ploeg, al kreeg ADO in de 4e minuut de eerste kans. Doelman Stijn van Gassel voorkwam dat aanvoerder Redouan El Yaakoubi de bal in eigen doel werkte.
Kort na de rust wisten de Rotterdammers snel op voorsprong te komen. In de 47e minuut wist Marouan Azarkan, na een voorzet van Couhaib Driouech, te scoren (1-0). Sem Steijn wist ADO naar een gelijkspel te brengen in de allerlaatste minuten van de wedstrijd, in de 92e minuut zorgde hij voor de gelijkmaker (1-1).
Zondag wordt de return gespeeld in het Cars Jeans Stadion, daar moet de beslissing vallen welke club zal promoveren naar de Eredivisie. De wedstrijd ADO Den Haag - Excelsior Rotterdam is zondagmiddag vanaf 17.00 uur te volgen op Den Haag FM. Om 18.00 uur wordt er afgetrapt in het Cars Jeans Stadion.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!