Terrassen op het Regentesseplein worden alsnog toegestaan

Terras Regentesseplein
Terras Regentesseplein © Facebookpagina Café Emma
DEN HAAG - Op het Regentesseplein mogen alsnog terrassen komen. Dat laat het college weten in reactie op vragen van Hart voor Den Haag. De afgelopen jaren werd een terras daar al gedoogd, maar een nieuwe aanvraag werd eerder niet goedgekeurd.
De aanvraag werd in eerste instantie afgewezen omdat er rond het plein een snelheidslimiet van 50 kilometer per uur geldt. Nu blijkt dat een terrasvergunning op het midden van het plein, met een aanpassing, alsnog verleend kan worden.
De afgelopen jaren hadden ondernemers in de stad de mogelijkheid om hun terras met 25 procent uit te breiden. Dit ter compensatie voor de periode dat ze te maken had met coronamaatregelen. Daarvoor hoefde geen aanvraag te worden gedaan. Nu er deze keer wel sprake was van een formele aanvraag werd deze getoetst en door de maximumsnelheid afgewezen. In de buurt werd geprotesteerd tegen het besluit om geen terrassen toe te staan.

Snelheidsverlaging

Er is nog geen sprake van dat de snelheid in het gebied naar een maximum van 30 kilometer per uur gaat. Dat staat volgens het college wel op de wensenlijst, maar 'dit kost echter geld en tijd'. Het heeft echter een lage prioriteit om de snelheid daar te gaan verlagen. 'De prioriteit wordt bepaald op basis van het aantal ongevallen (met of zonder letsel) en klachten uit de buurt. '

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!