PAARD viert 50-jarig bestaan met dEUS en topchef Jasper Udink

Poppodium PAARD in Den Haag
Poppodium PAARD in Den Haag © Omroep West
DEN HAAG - Poppodium PAARD bestaat dit jaar vijftig jaar en dat wordt in oktober gevierd met een hele feestweek. Vandaag is bekend geworden dat de Belgische band dEUS op 27 oktober en een uniek programma waarbij topchef Jasper Udink ten Cate op 23 oktober een concert, kunst en dineren combineert op het programma zullen staan.
Het poppodium opende op zaterdag 21 oktober 1972 haar deuren aan de Prinsegracht, op het adres waar voorheen het meisjespensionaat Angela te vinden was. In de loop van de jaren stonden onder meer grote namen als Prince, Mick Jagger (Rolling Stones), Pearl Jam en U2 op het podium.
Tegelijkertijd zoekt PAARD voor een tentoonstelling over haar jubileum naar opvallende, iconische of bijzondere foto's van bezoekers door de jaren heen. 'Met een fototentoonstelling in de tramtunnel, hopen we een mooie, veelzijdige weergave te kunnen maken van de mensen, muziek én mode die in de afgelopen 50 jaar in PAARD voorbij zijn gekomen', zegt directeur Majel Blonden. Vijftig gekozen foto's tentoon worden gesteld in de tramtunnel.

Videoverhalen

Tegelijkertijd verzamelt het poppodium in de aanloop naar het jubileum ook verhalen van bezoekers in een videobooth. In de voormalige rookruimte kunnen ze hun mooiste momenten delen in een video. 'Hoeveel PAARD-baby’s zouden er inmiddels geboren zijn waarvan de ouders elkaar hier hebben leren kennen of elkaar een eerste zoen gaven? Hoeveel eerste dates zijn hier succesvol gebleken of spaak gelopen? Wij verzilveren deze verhalen graag via de booth.' De videoverhalen worden uiteindelijk samengevat in een compilatie.
De jubileumweek PAARD50 vindt van 21 tot en met 30 oktober plaats. Er zullen dan elke dag shows zijn in PAARD.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!