Joris Wijsmuller volgt Heleen Weening op als directeur bij Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds

Joris Wijsmuller
Joris Wijsmuller © Den Haag FM
DEN HAAG - Joris Wijsmuller wordt de nieuwe directeur-bestuurder van Duurzaam Den Haag en Klimaatfonds. De voormalig voorman van de Haagse Stadspartij volgt op 1 juni Heleen Weening op. Zij vertrekt na acht jaar.
'Deze stichting zet zich volop in voor bewonersparticipatie, en dat heb ik zelf ook altijd gedaan. Ik ben super blij dat ik nu vanuit deze nieuwe rol een bijdrage hieraan mag leveren', zegt Wijsmuller over zijn nieuwe functie.
'Hij kent de stad Den Haag als geen ander, terwijl bewonersparticipatie en duurzaamheid als een rode draad door zijn carrière lopen. Duurzaam Den Haag en Joris Wijsmuller, dat komt op ons over als een logische match', zegt Thérèse van Gijn-Bruggink van de Raad van Toezicht over de aanstelling van de oud-wethouder.
Wijsmuller nam in maart na 24 jaar afscheid van de gemeentepolitiek, hij zat 20 jaar in de raad en was een periode van vier jaar wethouder voor zijn partij. Duurzaamheid was onderdeel van zijn portefeuille als wethouder.
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!