Utrechtsebaan 'de stad uit' weer open vanaf toerit 2

Werkzaamheden aan de Utrechtsebaan
Werkzaamheden aan de Utrechtsebaan © Den Haag FM
DEN HAAG - Automobilisten kunnen toerit 2 van de Utrechtsebaan weer gebruiken. Wie de stad uit wil kan sinds donderdag via het Prins Bernardviaduct en de Juliana van Stolberglaan de A12 op. De Utrechtsebaan zou eigenlijk op Hemelvaart weer open gaan, maar de werkzaamheden lopen een maand uit.
In de laatste fase wordt gewerkt aan de Utrechtsebaan vanaf het Malieveld, tot aan toerit 2.
De afgelopen weken was het ontzettend druk op de weg, meldt de gemeente. 'Het geduld van veel automobilisten werd extra op de proef gesteld.' De Utrechtsebaan richting Den Haag ging op 10 april weer open, maar toerit 2 werd afgesloten. Doordat minder mensen thuiswerken was het ontzettend druk tijdens de spits. In Bezuidenhout stonden veel automobilisten lang stil om de stad uit te kunnen.
De Utrechtsebaan was nodig aan verbetering toe. De weg is zo'n 50 jaar oud en moest gerenoveerd worden. Het beton is gerepareerd, het asfalt vernieuwd en de verkeerssystemen zijn vervangen.

Omleidingsroutes

  • Verkeer in en uit de richting van Amsterdam en Utrecht wordt omgeleid over de N44, N14 en A4.
  • Verkeer in de richting van Utrecht wordt omgeleid over de S100, S108 en A12.
  • Verkeer in en uit de richting van Rotterdam wordt omgeleid over de Rotterdamsebaan (S100 en S107).

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!