Stichting ontkent betrokkenheid bij 'plezierhuwelijk' in Haagse moskee

Haagse moskee werkt mee aan plezierhuwelijk
Haagse moskee werkt mee aan plezierhuwelijk © SVT
DEN HAAG - Stichting Alcauther Nederland zegt 'geen enkele betrokkenheid' te hebben bij het vermeende 'plezierhuwelijk' dat in hun moskee voltrokken zou zijn door een imam. Bij een dergelijk huwelijk worden vrouwen kortstondig verbonden aan een man die ze tijdelijk financieel ontzorgt in ruil voor seks. Maar de stichting heeft helemaal geen eigen moskee of eigen imam, zegt zij nu.
Uit een aflevering van het Zweedse programma Uppdrag Granskning, dat onderzoek doet naar deze plezierhuwelijken, blijkt vorige week dat de Haagse imam mee wilde werken aan het uithuwelijken van een vrouw voor seks.
Een vrouw in het complot belde de betreffende imam op met de boodschap dat ze met geldproblemen kampte en met de vraag of een plezierhuwelijk daar de goede oplossing voor was. 'Dat kan worden geregeld', zou hij hebben gezegd. Daarna zou hij zichzelf nog hebben voorgesteld als optie, meldt RTL Nieuws.

Iemand geeft zich uit voor imam

'De stichting benadrukt met kracht dat zij deze praktijken ten strengste veroordeelt en daar geen enkele betrokkenheid bij heeft', laat Alcauther nu weten. De stichting zegt daarnaast geen eigen moskee of vaste imam te hebben. 'Het feit dat een onbekende zegsman zich namens de stichting als imam zou hebben uitgelaten, wordt door het bestuur van de stichting als uitermate beschadigend beoordeeld en wordt hoog opgenomen.'
Alcauther kondigt een onderzoek aan 'om te achterhalen hoe één en ander heeft kunnen gebeuren en wie hiervoor verantwoordelijk is.' Naar aanleiding hiervan zal de stichting 'gepaste maatregelen nemen', laat zij weten. Voor dit onderzoek zal de stichting navraag doen bij het programma Uppdrag Granskning.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!