ADO verliest na penalty's van Excelsior en promoveert niet naar Eredivisie

© ADO Den Haag
DEN HAAG - Met een 3-0 voorsprong leek de droom van ADO Den Haag werkelijkheid te worden: winnen van Excelsior en zo promoveren naar de Eredivisie. Maar in het 'Haags kwartiertje' kreeg ADO maar liefst drie goals tegen. In de verlenging kwam ADO weer op voorsprong, maar Excelsior kwam langszij: 4-4. Na penalty's trokken de Rotterdammers aan het langste eind (7-8).
In de wedstrijd waarin wordt gestreden om een plek in de Eredivisie lijkt ADO na ongeveer een half uur te moeten gaan incasseren wanneer de club een strafschop tegen krijgt. Keeper Hugo Wentges weet deze te stoppen.
Vlak na de gemiste penalty moet scheidsrechter Danny Makkelie de wedstrijd staken, nadat er voorwerpen op het veld worden gegooid. Nadat de stadionomroeper het publiek heeft toegesproken, komen de spelers weer het veld op. Na een onderbreking van ongeveer tien minuten gaat de bal weer rollen.

Stadion ontploft

Na het eerste doelpunt van Verheydt ontploft het stadion. 'Wij gaan promoveren', zingen de supporters uit volle borst. Na de tweede treffer van Pires lijkt al in de rust de Eredivisie binnen handbereik.
Bijna direct na de rust weet Sem Steijn de 3-0 te scoren: