Supportersrellen na verlies ADO Den Haag: 'Het gaat hier helemaal mis'

ADO-supporters gooien vuurwerk naar het uitvak
ADO-supporters gooien vuurwerk naar het uitvak © Twitter Rypke Bakker
DEN HAAG - Na de verloren promotiewedstrijd tegen Excelsior Rotterdam loopt de spanning in het Cars Jeans Stadion hoog op. ADO-supporters bestormen na het fluitsignaal het veld en reageren zich af op de supporters van Excelsior. Op beelden is te zien hoe er vuurwerk vanaf het veld in het uitvak wordt gegooid.
'Het gaat hier helemaal mis', zegt sportjournalist Rypke Bakker, die vastlegt hoe de supporters van ADO zich richting het uitvak begeven. De ME moest in actie komen om het stadion schoon te vegen.
Ook buiten het stadion werden ME-eenheden ingezet, meldt Omroep West. Dit gebeurde nadat politie met onder andere vuurwerk en stenen werd bekogeld. Meerdere mensen zijn bij deze ongeregeldheid gewond geraakt. Zeker één persoon is met een ambulance afgevoerd.
'Supporters gebruiken fors geweld in de richting van onze collega's', laat de politie op Twitter weten. Bij het ingrijpen zijn charges uitgevoerd en politiehonden en -paarden ingezet. Meerdere mensen zijn hierbij aangehouden. Rondom het stadion zou de rust rond 22.15 uur zo goed als zijn teruggekeerd.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!