Kater the day after is groot: 'We stonden letterlijk in de spelerstunnel voor de huldiging'

ADO - Excelsior
ADO - Excelsior © Den Haag FM
DEN HAAG - De champagne en confetti stonden klaar en burgemeester Jan van Zanen en wethouder Hilbert Bredemeijer (CDA) stonden in de spelerstunnel klaar om ADO te huldigen. Maar dat liep helemaal anders. 'Dat ADO verloor is vreselijk', zegt de wethouder in Bob Staat Op.
Het is een heel knap seizoen geweest, vindt Bredemeijer. 'De veerkracht die de club en spelers hebben laten zien, dat is heel knap. We wilden laten zien dat we trots op ze zijn.'
In de voorbereidingen op de wedstrijd had de gemeente met ADO afsproken dat de spelers bij winst meteen na de wedstrijd zouden worden gehuldigd. 'Het stadion was er voor bedacht en we wilden laten zien dat de club van en voor iedereen is. Alles stond klaar. We stonden letterlijk in de spelerstunnel.'

Rellen

Maar dat liep helemaal anders. Excelsior maakte nog drie doelpunten, dus de wedstrijd werd verlengd. Het werd 4-3 voor ADO maar de tegenstander scoorde ook nog een keer. Tijdens de penalty's verloor ADO de wedstrijd en promoveerde de club niet naar de Eredivisie.
Na de wedstrijd werd het onrustig in en rondom het stadion en moest de ME ingrijpen. Volgens Bredemeijer was dat spannend. 'Het was angstaanjagend voor mijn kinderen. Je hebt een leuk uitje. We gingen er blij naartoe maar ze waren doodsbang toen we weggingen. Ik kan het niet uitleggen', zegt Bredemeijer.
'Ze associëren ADO nu met rellen en de ME'
'Ik wil mijn kinderen voetbal meegeven en we hebben ADO als trots in ons hart. Maar ze associëren ADO nu met rellen en de ME.' Volgens de politie zijn er zondagavond meerdere mensen aangehouden. Rond 22.15 uur was het weer rustig bij het Cars Jeans Stadion.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!