Acht aanhoudingen en meerdere gewonden na rellen bij verloren promotiewedstrijd ADO Den Haag

© Regio 15
DEN HAAG - Acht personen zijn zondag aangehouden na de rellen die plaatsvonden na de promotiewedstrijd van ADO Den Haag. Zeven van hen werden aangehouden voor openlijke geweldpleging, de ander is aangehouden voor belediging/bedreiging. Vijf verdachten komen uit Den Haag, de anderen uit Leidschendam, Voorburg en Rijswijk. De verdachten zijn tussen de 19 jaar en 57 jaar oud en zitten nog vast. Ook raakten er mensen gewond na de ongeregeldheden, waaronder een vier agenten.
In aanloop naar de wedstrijd waar door ADO Den Haag en Excelsior Rotterdam werd gestreden om een plek in de Eredivisie was de sfeer nog goed, stelt de politie. De sfeer sloeg om nadat de wedstrijd in een deceptie eindigde voor Den Haag. 'Na afloop bestormde een deel van de ADO-supporters het veld en moest de mobiele eenheid optreden.'

'Relschoppers waren erg agressief en gebruikten grof geweld'

Hoewel het overgrote deel van de supporters meteen naar huis ging ontstonden er op verschillende locaties opstootjes en werden vernielingen aangericht. Daarbij werd met vuurwerk, stenen en straatmeubilair gegooid. 'De relschoppers waren daarbij erg agressief en gebruikten grof geweld.' De Mobiele Eenheid was, met politiehonden, nodig om de rust rond middernacht terug te laten keren.
'Ik heb gezien hoe mijn collega's belaagd en geconfronteerd werden met zeer heftig geweld', zegt algemeen commandant Mariëlle van Vulpen. ' betreur het dat er meerdere personen, waaronder een aantal politiemensen gewond zijn geraakt. Samen met het Openbaar Ministerie doen we onderzoek naar deze ongeregeldheden.'

Camerabeelden

Acht verdachten uit Den Haag, Leidschendam, Voorburg en Rijswijk zijn na de rellen aangehouden. Daarnaast worden camerabeelden gebruikt om de de identiteit van nog niet aangehouden relschoppers te kunnen achterhalen.
Vier agenten en een aantal omstanders raakten gewond. Een aantal daarvan kon ter plaatse worden behandeld, ook moest er een aantal naar het ziekenhuis worden gebracht. Exacte aantallen konden maandagochtend niet worden genoemd.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!