De Mient krijgt nieuw asfalt; autoverkeer wordt omgeleid

De Mient bij het kruispunt Laan van Nieuw Eik en Duinen
De Mient bij het kruispunt Laan van Nieuw Eik en Duinen © Sander Foederer/Gemeente Den Haag
DEN HAAG - De Mient wordt voorzien van vers asfalt. Het gaat hierbij om het stuk tussen de Kamperfoeliestraat en de Laan van Eik en Duinen. Het werkt duurt van dinsdag 7 juni tot en met vrijdag 22 juli.
Het nieuwe asfalt is nodig ter onderhoud van de weg. De herinrichting van de Mient staat hier los van, geeft de gemeente aan. Het werk wordt in verschillende fases uitgevoerd waarbij eerst de parkeerplekken opnieuw worden bestraat en er een nieuwe inrit naar het parkeerterrein wordt aangelegd. Daarna wordt het oude asfalt verwijderd en het nieuwe aangebracht.
De weg zal tijdens de werkzaamheden afgesloten zijn voor autoverkeer. Aangezien er geen werkzaamheden gaan plaatsvinden aan de stoep of het fietspad, blijft de straat toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Autoverkeer zal worden omgeleid:
Autoverkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid | Afbeelding: Gemeente Den Haag
Autoverkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid | Afbeelding: Gemeente Den Haag
De gemeente geeft aan rekening te houden met geluidsoverlast dat zich voornamelijk voordoet bij het verwijderen van het oude asfalt. De werktijden zijn van 7.00 tot 16.00 uur. Kijk op de website van de gemeente voor meer informatie over de werkzaamheden aan de Mient.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!