Betaald parkeren op Scheveningen nu vanaf 10.00 uur

© Ivar Lingen
DEN HAAG - Het zorgde de afgelopen tijd al voor wat verwarring: op verkeersborden op Scheveningen was te zien dat er al vanaf 10.00 uur in de ochtend betaald moest worden voor het parkeren. Hoewel de borden al een aangepaste tijd aangaven (vanaf 10.00 uur in plaats van 13.00 uur) geldt pas vanaf vandaag (1 juni) dat er in de ochtend betaald moet worden.
De maatregel houdt in dat er in de zomerperiode, van 1 juni tot 1 oktober, vanaf 10.00 uur in de ochtend betaald parkeren geldt. De haven is daarop een uitzondering, die tijden worden niet aangepast waardoor daar pas vanaf 18.00 uur het betaald parkeren geldt. De eindtijden (24.00 en 02.00 uur) veranderen sowieso niet.
Tegelijkertijd zegt de gemeente dat er in de zomermaanden in heel Scheveningen extra wordt gehandhaafd op foutparkeren en het niet of niet voldoende betalen van parkeergeld. Mocht dat gebeuren dan kan er direct een wielklem worden gezet. In de afgelopen periode is door bewoners gezien dat die al ingezet wordt.

Aanpassing kuststrook

Een andere wijziging voor dezelfde periode is dat vergunninghouders die niet uit de kuststrook komen in de zomerperiode daar hun auto niet mogen parkeren. Omgekeerd mogen vergunninghouders die wonen in de kuststrook hun auto wel in het hele vergunningsgebied parkeren.

Bereikbaarheid

De aanpassing van de tijden waarop er betaald moet worden is een van de maatregelen voor de bereikbaarheid van de badplaats in de zomermaanden. Bewoners kregen daar de afgelopen periode al een brief over thuisgestuurd.
Op de website van de gemeente Den Haag kun je precies zien hoe de regels rond parkeren op Scheveningen er deze zomer uit zien. De beste manier om naar het strand te gaan check je op deze pagina.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!