'Het is te gênant voor woorden', ADO biedt excuses aan na rellen rond misgelopen promotiewedstrijd

DEN HAAG - ADO Den Haag zegt zich diep te schamen na de rellen van zondagavond. 'Het is te gênant voor woorden', laat de club in een verklaring weten. Na de verloren promotiewedstrijd liep het zondagavond uit op rellen bij het Cars Jeans Stadion. Een aantal ADO-supporters bestormde na het fluitsignaal het veld en gooide onder meer vuurwerk richting de supporters van Excelsior.
'Wat een hoogtepunt moest worden mondde uit in een dubbele teleurstelling. Niet alleen op het veld, maar vooral ook daarbuiten. Supporters van ADO Den Haag zochten de confrontatie met de mensen in het uitvak, maar ook buiten het stadion met de politie en ME.'
De ME moest in actie komen om het stadion schoon te vegen. Dat gebeurde ook buiten het stadion, daar werden agenten met vuurwerk en stenen bekogeld. Meerdere mensen werden aangehouden en raakten gewond. Ook een viertal agenten raakte gewond. 'De club wordt (wederom) zwaar in diskrediet gebracht door een grote groep raddraaiers die zich niet kunnen gedragen', reageert de club maandag.

Mogelijk langdurige stadionverboden voor raddraaiers

ADO Den Haag biedt excuses aan in de richting van 'de supporters die zich niet veilig gevoeld hebben in en om het stadion, en met name de supporters, spelers en staf van Excelsior'. De club baalt van de gevolgen van de rellen. 'Naast de financiële schade en mogelijke boetes weegt de imagoschade voor de club op dit moment ook heel zwaar. Door dit soort incidenten komt de club er slecht op te staan.'
ADO zegt 'al het mogelijke' te doen om de raddraaiers verantwoordelijk te stellen voor de schade en ze zwaar te bestraffen voor het wangedrag. 'We willen niet op de maatregelen vooruitlopen, maar langdurige stadionverboden zullen deel uitmaken van de maatregelen.' Ook worden camerabeelden gebruikt om de acties binnen en buiten het stadion te analyseren.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!