Burgemeester Van Zanen over ADO-rellen: 'Er is geen enkel excuus om je zo te gedragen'

ME na de wedstrijd van ADO
ME na de wedstrijd van ADO © Regio15
DEN HAAG - 'Stenen gooien, supporters of spelers belagen en het veld bestormen heeft niets te maken met het steunen van je club. Er is geen enkel excuus om je zo te gedragen', dat zegt burgemeester Jan van Zanen na de rellen zondagavond in en rond het ADO-stadion. De gemeente zegt te onderzoeken wat de oorzaken waren van de ongeregeldheden.
Na het onderzoek worden er voor het volgende voetbalseizoen intensieve gesprekken gevoerd tussen de gemeente, het Openbaar Ministerie, de politie en ADO Den Haag. 'Daar ligt de vraag voor hoe dergelijke incidenten in de toekomst kunnen worden voorkomen', aldus de gemeente.
Volgens de gemeente heeft het doelgerichte optreden van de politie ervoor gezorgd dat het nog verder uit de hand liep. De politie liet eerder weten dat er acht supporters zijn opgepakt. Ruim tachtig agenten hebben melding gemaakt van het agressieve geweld. Vier agenten raakten gewond, één liep verwondingen op omdat hij met een ijzeren staaf in zijn gezicht werd geslagen.'

Stadionverbod

De komende tijd worden alle camerabeelden bekeken. Er wordt verwacht dat er meer mensen worden aangehouden. 'Dit kan leiden tot (levenslange) stadionverboden van ADO Den Haag of de KNVB', aldus de gemeente.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!