ChristenUnie/SGP: 'Laat ADO meebetalen aan politie-inzet'

ME tegenover boze ADO-supporters
ME tegenover boze ADO-supporters © Regio15
DEN HAAG - ADO Den Haag zou moeten meebetalen aan de inzet van politie rond haar wedstrijden. Daarvoor pleit ChristenUnie/SGP na de rellen rond de promotiewedstrijd van ADO Den Haag tegen Excelsior Rotterdam van zondag.
'Een risicovolle voetbalwedstrijd vraagt veel van de Haagse politie. Het Haagse politiekorps kent al een personeelstekort en door inzet bij het stadion, kunnen ze niet op andere plekken in de stad zijn. Ik vind het niet meer dan normaal dat ook ADO zelf een bijdrage levert aan de kosten van de politie-inzet. Zo worden de lasten eerlijker verdeeld', vindt fractievertegenwoordiger Simon Fritschij.
Na de verloren promotiewedstrijd liep het zondagavond uit op rellen bij het Cars Jeans Stadion. Een aantal ADO-supporters bestormde na het fluitsignaal het veld en gooide onder meer vuurwerk richting de supporters van Excelsior. Acht personen werden aangehouden en meerdere mensen, waaronder agenten raakten gewond.

Excessen voorkomen

'Ik begrijp de emotie van supporters die teleurgesteld zijn dat ADO niet is gepromoveerd naar de Eredivisie. Ik baal daar zelf ook hartstikke van, maar dat mag nooit een reden zijn om te rellen, te gooien met vuurwerk en met stenen politieagenten bekogelen. Ik verwacht van de burgemeester dat hij op korte termijn met ADO om tafel gaat over passende maatregelen om raddraaiers te bestraffen en deze excessen in de toekomst te voorkomen.'
De gemeente liet maandag weten dat er wordt onderzocht 'hoe dergelijke incidenten in de toekomst kunnen worden voorkomen'. Daarvoor gaat ze in overleg met het Openbaar Ministerie, de politie en ADO Den Haag.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!