Strangâh Things: zo ziet Den Haag eruit in de 'Upside Down'

Binnenhof in Stranger Things | Afbeelding: Hessel Stuut
Binnenhof in Stranger Things | Afbeelding: Hessel Stuut
DEN HAAG - Wie de Netflix-serie Stranger Things kijkt weet al hoe het Amerikaanse stadje Hawkins eruit ziet in de 'Upside Down'. Maar nu weten we ook hoe Den Haag eruit ziet in die andere dimensie. Kunstenaar Hessel Stuut maakte daar een korte video van, voor de aankondiging van het vierde seizoen van de serie.
De serie speelt zich af in 1983. De twaalfjarige Will verdwijnt op mysterieuze wijze. Een politieagent gaat op onderzoek uit, maar ook Wills vrienden gaan naar hem op zoek. Op een dag vinden de drie jongens een mysterieus meisje met speciale krachten. Samen met haar (El) ontdekken ze mysterieuze krachten en de geheimen van een overheidsorganisatie.
De 'Upside Down' is in de serie een alternatieve dimensie, parallel aan onze wereld. Het is een gigantisch superorganisme waar agressieve roofdieren wonen.
Voor het vierde seizoen, dat sinds 27 mei te zien is, maakte Stuut een promotievideo met beelden van Den Haag, Groningen, Rotterdam, Arnhem, Leeuwarden, Brussel, Utrecht en Antwerpen. Eerder maakte hij een video van Amsterdam als stad in de bergen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!