Verdachten van rellen rond promotiewedstrijd ADO zitten nog vast, geen nieuwe aanhoudingen

© Regio 15
DEN HAAG - De acht personen die zondag na de rellen rond de wedstrijd van ADO Den Haag tegen Excelsior Rotterdam werden aangehouden zitten nog vast. Dat meldt de politie. Er zijn nog geen nieuwe verdachten zijn opgepakt, maar dat wordt wel verwacht.
Na de wedstrijd in het Cars Jeans Stadion in Leidschenveen-Ypenburg werd er door een aantal demonstranten onder meer met stenen gegooid naar agenten en de supporters van de tegenpartij werden belaagd. 'Er is geen enkel excuus om je zo te gedragen', zei burgemeester Jan van Zanen maandag.
Zeven verdachten werden aangehouden voor openlijke geweldpleging, de ander is aangehouden voor belediging/ bedreiging. Vijf verdachten komen uit Den Haag, de anderen uit Leidschendam, Voorburg en Rijswijk. De verdachten zijn tussen de 19 jaar en 57 jaar oud.

'Te gênant voor woorden'

ADO Den Haag bood excuses aan na de rellen. De club zei zich 'diep te schamen'. 'Het is te gênant voor woorden', stelde de club in een verklaring. 'Wat een hoogtepunt moest worden mondde uit in een dubbele teleurstelling. Niet alleen op het veld, maar vooral ook daarbuiten.'

Onderzoek naar ongeregeldheden

De gemeente liet weten dat er een onderzoek komt naar wat de oorzaken waren van de ongeregeldheden. Daarna worden er voor het volgende voetbalseizoen intensieve gesprekken gevoerd tussen de gemeente, het Openbaar Ministerie, de politie en ADO Den Haag om te zien hoe incidenten als deze in de toekomst voorkomen kunnen worden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!