Ferry T. veroordeeld tot 18 jaar cel en tbs voor misbruiken en doden rugbyster Renée (23)

Vrouwe Justitia
Vrouwe Justitia © Pixabay
DEN HAAG - De 42-jarige Ferry T. is door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het misbruiken en doden van de 23-jarige rugbyster Renée. Nadat T. de vrouw had doodgestoken stak hij haar lichaam in brand. 'Mensonterend', aldus de rechtbank.
Het lichaam van Renée werd op 23 mei vorig jaar brandend gevonden vlak achter de Scheveningse gevangenis gevonden. Zij was die nacht vanaf een feestje fietsend op weg naar huis. T. kwam haar tegen op zijn scooter en is haar gevolgd. In de Doorniksestraat trok hij haar van haar fiets, om haar vervolgens in de bosjes te misbruiken en dood te steken. De politie pakte T. de daaropvolgende dag op als verdachte.
Tijdens zijn proces heeft T. verklaard dat hij zich niets kan herinneren van de moord en dat hij die dag alcohol en drugs had gebruikt. Gedragsdeskundigen van het Pieter Baan Centrum hebben geadviseerd de man tbs op te leggen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!