Stichting Lotje start petitie: 'Zonder subsidie komt ons werk voor kinderen onder druk te staan'

Kledingkasten van Stichting Lotje in Voedselbank Laak
Kledingkasten van Stichting Lotje in Voedselbank Laak © Omroep West
DEN HAAG - Stichting Lotje is een petitie gestart in de hoop dat er toch wordt besloten om de organisatie toch een jaarlijkse subsidie te gunnen. De stichting biedt hulp aan kinderen die het nodig hebben. 'Zonder de subsidie komt het voortbestaan van Stichting Lotje namelijk in gevaar en daarmee de hulp aan duizenden kinderen', stelt de organisatie in een bericht op sociale media.
De stichting zegt in bezwaar te zijn gegaan tegen het besluit om de jaarlijkse subsidie van 20.000 euro stop te zetten. 'Zonder de subsidie van de gemeente Den Haag komt ons mooie werk onder druk te staan. Dit geld is nodig om onze administratieve en logistieke lasten te kunnen betalen, het coördineren van onze activiteiten en meer dan 30 actieve vrijwilligers.' De subsidie zegt ze nodig te hebben om de onkosten te vergoeden.
Stichting Lotje biedt incidentele hulp aan kinderen in nood en ondersteunt kleinschalige projecten voor hulp aan kinderen. Daarnaast is de organisatie verantwoordelijk voor een twintigtal 'Kasten van Lotje' die in de stad te vinden zijn. In de paarse kast is kinderkleding, schoenen en boekjes voor kinderen te vinden, bedoeld voor kinderen uit gezinnen die het even lastig hebben.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!