Spuigasten: oud-wethouder Adri Duivesteijn (PvdA) over formatie en stadsvernieuwing Schilderswijk

Adri Duivesteijn
Adri Duivesteijn © Den Haag FM
DEN HAAG - In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM is zaterdag te gast: oud-wethouder Adri Duivesteijn (PvdA).
Komende zaterdag is de documentaire over oud-wethouder Adri Duivesteijn (PvdA) en zijn aanpak van de stadsvernieuwing in de Schilderswijk te zien. Een belangrijke inspiratiebron van Duivesteijn in zijn periode als wethouder was het werk van de architect Álvaro Siza. De documentaire Intuition, zoektocht naar Stadsvernieuwing als Kulturele Aktiviteit van Marit Geluk belicht hoe de Hagenaar en de Portugees elkaar vonden. Met de campagne ‘Stadsvernieuwing als Kulturele Aktiviteit’ werd draagvlak onder de bevolking gecreëerd voor de bouwplannen. De documentaire is zaterdag 4 juni te zien op TV West. In Spuigasten blikt Duivesteijn terug op die periode.
En een dikke twee maanden na de gemeenteraadsverkiezingen staat eindelijk de inhoud centraal in Den Haag. De afgelopen weken is het in de formatie steeds gegaan over welke partijen wel en welke niet met elkaar in een coalitie wilden stappen, maar nu hebben vijf partijen het vertrouwen in elkaar uitgesproken. D66, VVD, GroenLinks, PvdA en CDA gaan de komende tijd werken aan een coalitieakkoord. Hoe kijkt oud-wethouder Duivesteijn naar het formatieproces?
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangt Ivar Lingen zijn gasten in Amare aan het Spuiplein. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via het tv-kanaal of de online stream op denhaagfm.nl.
Luister via Spotify de laatste uitzendingen van Spuigasten terug.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!