Hotel op Buitenhof korte tijd ontruimd na brand in naastgelegen restaurant

© Regio 15
DEN HAAG - Hotel Corona aan het Buitenhof is woensdagochtend een aantal uren ontruimd geweest vanwege een grote brand in een naastgelegen pand. De brandweer zegt tegen mediapartner Omroep West 'ruim driekwartier tot een uur' bezig te zijn geweest om de brand te vinden. De brand is inmiddels uit en er zijn geen gewonden gevallen.
Rond vijf uur kwam de melding binnen over een brand op Buitenhof. Om de brand te kunnen bestrijden werd extra personeel en voertuigen ingezet. 'Omdat het pand erg complex is', meldt de brandweer.
De brand was uitgebroken bij het Italiaanse restaurant Vapiano, weet Omroep West. Op foto's is veel rookontwikkeling te zien bij het pand. Er was niemand aanwezig en voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.
Vijfentwintig gasten van het naastgelegen hotel Corona moesten het pand uit voorzorg enige tijd verlaten. Personeel van het hotel maakte de gasten wakker en hielpen ze naar buiten. Zij werden opgevangen in bussen van HTM. Rond half zeven was de brand onder controle.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!