'Met recht een parel voor onze stad', jubilerend Mauritshuis krijgt Haagse Parel

DEN HAAG - Het Mauritshuis heeft maandag een speciale Jubileum Haagse Parel gekregen voor het 200-jarige bestaan en haar uitzonderlijke bijdrage aan de stad. Dit jaar wordt gevierd dat het in de zeventiende eeuw gebouwde Mauritshuis twee eeuwen geleden haar deuren opende voor het publiek.
Wethouder Saskia Bruines (D66) reikte de prijs uit. 'Het Mauritshuis zet niet alleen wereldwijd haar eigen collectie op de kaart, maar ook Den Haag als aantrekkelijke toeristische bestemming. Een mooi recent voorbeeld is de campagne It’s Happening in Den Haag, waarbij het Mauritshuis heel nadrukkelijk de verbinding met Den Haag benadrukt. Met recht een parel voor onze stad.'
De Haagse Parel is een onderscheiding voor Haagse bedrijven en personen die een bijzondere bijdrage leveren aan de Haagse economie. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de vierde editie van Den Haag Onderneemt, het evenement waar ondernemers samenkomen om elkaar te ontmoeten, inspiratie op te doen en ideeën uit te wisselen.
Gedurende het jaar zal het Mauritshuis haar jubileum vieren. Eerder werden er al speciale postzegels gemaakt, er komen kunstwerken uit de wereldberoemde Frick Collection vanuit New York naar Den Haag en in maart mocht iedereen met een bloemenvoornaam gratis naar het museum. Ook de rest van het jaar zijn er jubileumactiviteiten in het museum.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!