Politie vraagt publiek om foto’s en filmpjes van ADO-relschoppers te delen

ME na de wedstrijd van ADO
ME na de wedstrijd van ADO © Regio15
DEN HAAG - In haar zoektocht naar de daders van de rellen bij de wedstrijd van ADO Den Haag van afgelopen zondag vraagt de politie om beelden met hen te delen. Na de promotiewedstrijd tegen Excelsior Rotterdam werd er met stenen gegooid en werden de supporters uit Rotterdam belaagd. De Mobiele Eenheid moest binnen en buiten het stadion in actie komen.
Er is een grootschalig opsporingsonderzoek ingesteld naar andere verdachten die betrokken waren bij de ongeregeldheden, maar die niet meteen konden worden aangehouden. Die hoopt de politie te kunnen vinden aan de hand van foto's en videobeelden.
Bij de rellen raakten meerdere omstanders en zeker acht agenten gewond. Een aantal van hen moest naar het ziekenhuis.
Tot nog toe werden er acht relschoppers aangehouden. Vijf verdachten zijn afkomstig uit Den Haag, de anderen kwamen uit Leidschendam, Voorburg en Rijswijk. De verdachten zijn tussen de 19 jaar en 57 jaar oud. Een van hen werd zondag vanwege opgelopen verwondingen weer vrijgelaten, maar is nog wel verdachte.
Vier van de zeven verdachten, waaronder twee Hagenaars, een man uit Rijswijk en een uit Leidschendam, worden donderdag voorgeleid. De andere drie zijn vrijgelaten, over hun zaken wordt later een besluit genomen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!