Kuijt trainer bij ADO: 'Als-ie de eerste 10 wedstrijden wint, zetten we hem gewoon op een voetstuk'

Dirk Kuijt
Dirk Kuijt © ADO Den Haag
DEN HAAG - Dirk Kuijt wordt donderdag gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag. ADO-fans Jacco van Leeuwen en John van Zweden willen de nieuwe trainer in ieder geval een kans gaan geven. 'Als hij zijn mentaliteit over weet te brengen op het team dan kan het een heel leuk jaar worden', zegt Van Leeuwen in Haags Bakkie.
Het wordt voor Kuijt zijn eerste klus als hoofdtrainer van een profclub. De 104-voudig international was al wel eindverantwoordelijke bij het hoogste jeugdelftal van Feyenoord. Bij ADO neemt de 41-jarige neemt het stokje over van Giovanni Franken in het nieuwe seizoen van de Keuken Kampioen Divisie.

'ADO is een leuk opstapje voor hem'

John van Zweden zegt niet verrast te zijn door de keuze voor Kuijt. 'Dirk Kuijt moest een keer een club gaan krijgen. Kon niet naar Feyenoord natuurlijk en dan is het logisch dat ADO een leuk opstapje voor hem is.'
John van Zweden
John van Zweden © Den Haag FM
Van Zweden zegt de nieuwe trainer het voordeel van de twijfel te geven. 'Het is een onervaren trainer. Ik had zelf liever een Haagse gozer en Edwin (Grünholz, red.) doorgeschoven. Maar als hij Edwin, wat mijn droom kandidaat is, erbij houdt als assistent waardoor die later door kan schuiven dan moet het, hopelijk, kunnen werken.' Grünholz heeft nu nog geen papieren om voor de ploeg te mogen staan.
Later op de dag, woensdagmiddag, werd bekend dat ADO Den Haag niet doorgaat met assistent-trainer Edwin Grunholz. Interim-trainer Giovanni Franken gaat geen deel uitmaken van de staf van Dirk Kuijt, welke functie hij binnen de Haagse club gaan bekleden is nog niet bekend.

'Laten we die man de kans geven'

Jacco van Leeuwen zegt wel verrast te zijn door de aanstelling van Kuijt. 'Jawel. En eigenlijk ook van alle reacties op sociale media.' Er werd niet enkel positief gereageerd op de komst van Kuijt. 'Ik weet niet of hij bij deze club past', vraagt Carel zich af. Dennis verwacht er helemaal niet veel van: 'Dit wordt een volslagen drama.' Tegelijkertijd waren er ook succeswensen voor de nieuwe trainer te lezen.
Jacco van Leeuwen
Jacco van Leeuwen © Den Haag FM
'Ik denk: Laten we die man de kans geven', vervolgt Van Leeuwen. 'Als ie straks de eerste tien wedstrijden wint, dan zetten we hem gewoon op een voetstuk. Doel is volgend jaar te promoveren', zegt Van Leeuwen. 'Plus: het netwerk van Dirk Kuijt rijkt natuurlijk ook zeer ver. Die heeft overal zijn ingangen, dus wie weet wat daar nog uitkomt.' Van Zweden: 'Hij heb een netwerkje om zich heen, waardoor misschien best wat spelers bij hem willen voetballen.'

'Daar houden we in Den Haag van'

Het wordt voor Kuijt zijn eerste klus bij een profclub. 'Hij is een werker, daar houden we in Den Haag van', zegt Van Zweden. 'Ik heb altijd vol bewondering naar hem gekeken hoe ie bij Feyenoord liep te sleuren en te trekken. Als hij hoofdtrainer wordt en zijn droomclub is Feyenoord, dan is ADO een opstappie. Zolang hij zich vol geeft voor ADO en dalijk met Haagse jongens wil gaan werken, dan zeg ik: van harte welkom.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!