Stakend HTM-personeel kan reactie directeur niet waarderen: 'Sfeer slaat om'

Algemeen directeur van HTM Jaap Bierman spreekt het stakend personeel toe
Algemeen directeur van HTM Jaap Bierman spreekt het stakend personeel toe © Den Haag FM
DEN HAAG - Algemeen directeur van HTM Jaap Bierman sprak zijn stakend personeel op donderdagochtend toe, maar hoefde hierbij niet op applaus te rekenen. Hij probeerde de goede bedoelingen van de directie duidelijk te maken hun waardering uit te spreken. De paar honderd medewerkers die zich hebben verzameld in een strijd voor hoger loon en gunstigere voorwaarden moesten er weinig van hebben.
Honderden medewerkers hebben gehoor gegeven aan de oproep van vakbonden CNV en FNV om naar de busremise aan de Telexstraat te komen, waar Bierman zich na een paar uur richt tot de groep. 'Hij gaf aan dat de directie haar best doet en dat hij het harde werk van zijn personeel apprecieert, maar hij leek weinig concreets te zeggen en vroeg de medewerkers ook begrip voor het bestuur op te brengen. Daar reageerde het publiek niet bepaald enthousiast op', zegt verslaggever Lies Lambinet.
'Het gaat niet alleen over geld', roept een medewerker vanuit de menigte naar Bierman. Verslaggever Lambinet: 'Er lopen veel onderhandelingen over werkdrukverlichting, maar volgens deze mensen gebeurt er maar weinig. De sfeer was goed, maar is na deze toespraak echt anders, merk je. De medewerkers hebben het echt gehad.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!