Elias van Hees eerste ambassadeur armoede-initiatief Broodexpres

Elias van Hees en Willem van Ettinger van Broodexpres
Elias van Hees en Willem van Ettinger van Broodexpres © Den Haag FM
DEN HAAG - Presentator Elias van Hees is vrijdag tijdens het programma Vrijmibo op een positieve manier verrast. In het programma is hem een ambassadeurschap aangeboden door Willem van Ettinger, initiator van de Broodexpres. Van Hees is naast radiopresentator ook zanger. Zijn bekendste nummer is ‘Het meisje van de bakker’.
Broodexpres bedient 47 Haagse voedselpunten wekelijks met tussen de 1500 en 2000 broden die worden opgehaald bij bakkerijen. ‘s Ochtends vroeg wordt brood opgehaald bij diverse bakkerijen, met name in Escamp. Daarna wordt vanuit de ‘voedselbankjes’ gezorgd dat het brood bij mensen terecht komt met een krappe beurs en die dit goed kunnen gebruiken.
Van Ettinger: ‘Aan de Melis Stokelaan lag allemaal brood in de bosjes. Ik zei tegen een vriend: ‘Dit is niet normaal, hier krijg je ratten door.’ Op een gegeven moment ben ik naar bakkers gegaan voor het ophalen van overgebleven brood, want dan komt het niet op straat. Toen bleek dat brood van een dag oud niet meer werd gebruikt. Ik dacht: er is zoveel armoe, dus hier ga ik wat aan doen. Toen ben ik naar kleine voedselbankjes gegaan met de vraag: ‘Is dit brood niets voor jullie?’

Het meisje van de bakker

De initiator van de Broodexpres vroeg in de uitzending een bijzondere verzoekplaat aan: Het meisje van de bakker. Dit is de eerste plaat die door Van Hees - ook wel bekend als ‘de zingende politicus’ - werd uitgebracht in 2019.
Van Ettinger zegt hierover: ‘Dat meisje van de bakker moet vroeg op en dat moet ik ook altijd. Dus ik projecteer dit op mezelf en het deuntje is leuk. Het nummer staat ook op onze site: broodexpres.nl. We hebben gisteren vergaderd met de stichting en we willen jou ambassadeur maken van Broodexpres. In verband met het nummer en je helpt ons ook weleens. Dus wij vinden het leuk als jij onze ambassadeur zou willen worden.’

‘Een grote eer’

Elias nam het aanbod aan en wordt de eerste ambassadeur van Broodexpres. ‘Met alle plezier: een grote eer!’, aldus Van Hees.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!